Απεργία στον ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ – Σείεται η πιο ιστορική Εφημερίδα της Κύπρου

  • Το Συγκρότημα του Παττίχη αρνείται να δώσει πίσω (ούτε καν σταδιακά) τις περικοπές που έκανε σε Δημοσιογράφους και εργαζόμενους

  • Σε γενική συνέλευση ψηφίστηκε Απεργία με 92 ψήφους υπέρ

  • Αμέσως έβγαλε «Σχέδια Εθελούσιας Αποχώρησης»

  • Συσκέψεις επί συσκέψεων

Άγρια είναι τα πράγματα στην μεγαλύτερη Εφημερίδα του τόπου τον «ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ» με τους Δημοσιογράφους και Εργαζόμενους να έχουν φτάσει στα όρια τους αφού η Διεύθυνση αρνείται πεισματικά να αρχίσει επιστροφή περικοπών.

Το τσεκούρι στους μισθούς έπεσε προ της κρίσης αλλά η Διεύθυνση δεν θέλει να ακούσει κουβέντα για σταδιακή έστω επιστροφή των περικοπών.

Διαβάστε επίσης:
Ο Παττίχης κόβει μισθούς στο ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ και έκτισε σπίτι 5 εκατομμύρια

Σημειώνουμε ότι η δεύτερη μεγαλύτερη εφημερίδα, ο «ΠΟΛΙΤΗΣ», προχώρησε από πέρσι σε σταδιακή επιστροφή των περικοπών που έκανε λόγω κρίσης.

Ωστόσο στον «ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ» τα πράγματα φαίνεται να μην είναι τόσο καλά, με αποτέλεσμα η Διεύθυνση να αναστέλλει συνεχώς το διάλογο με τους Δημοσιογράφους και εργαζομένους με αποτέλεσμα να υπάρχει αναστάτωση και δυσφορία.

Αποκορύφωμα ήταν η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων, η οποία έγινε την προηγούμενη βδομάδα, και όπου στήθηκε κάλπη ώστε να ψηφίσουν εάν τάσσονται υπέρ ή κατά της απεργίας. Τα απεργιακά μέτρα εγκρίθηκαν με 92 ψήφους υπέρ και 90 εναντίον.

Αμέσως η Διεύθυνση «απάντησε» με «Σχέδιο Εθελούσιας Αποχώρησης» για να σημειώσει μάλιστα προς τους υπαλλήλους της ότι τα λεφτά που θα εξοικονομηθούν από τους μισθούς όσων αποχωρήσουν θα διατεθούν για επιστροφή περικοπών των υπολοίπων. Εν ολίγοις η Διεύθυνση έβαλε το πιστόλι στον κρόταφο των εργαζομένων αφού η κίνησή της ερμηνεύτηκε από τους εργαζομένους λίγο πολύ ωσάν να τους έλεγε κατάμουτρα: «Έτσι είστε. Θα διώξω τότε κόσμο για να δώσω στους υπόλοιπους αυξήσεις», παίζοντας έτσι με το συναίσθημα και με την συναδελφική αλληλεγγύη.

Τα επόμενα 24ωρα αναμένεται να γίνουν διαβουλεύσεις μεταξύ Διεύθυνσης και Συντεχνιών ενόψει των Απεργιακών Μέτρων και της απάντησης της διεύθυνσης του ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΥ.

Advertisements

About parapolitica

Team of journalists...

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: