Πόσο πουλάνε οι Κυριακάτικες εφημερίδες – 1ος ο ΦΙΛ, τελευταία η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

– ΠΑΤΤΙΧΗ: ΜΗΝ ΑΓΓΙΞΕΙΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΜΗΜΑ. ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΟΦΕΙΛΕΙΣ ΤΗΝ ΠΡΩΤΙΑ

– Παραίτηση από ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ έδωσε ο Τσαγγάρης

Πρώτη εφημερίδα και τις Κυριακές είναι ο ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ. Δεύτερη Κυριακάτικη εφημερίδα είναι ο ΠΟΛΙΤΗΣ, ενώ η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ συνεχίζει την ελεύθερη πτώση και βρίσκεται στην τελευταία θέση.

Πρώτη εφημερίδα και τις Κυριακές είναι ο ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ. Δεύτερη Κυριακάτικη εφημερίδα είναι ο ΠΟΛΙΤΗΣ, ενώ η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ συνεχίζει την ελεύθερη πτώση και βρίσκεται στην τελευταία θέση.

Πρώτη εφημερίδα σε αναγνωσιμότητα και κατ’ επέκταση πωλήσεις παραμένει ο ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ, ο οποίος μάλιστα σημείωσε αύξηση πωλήσεων τον Φεβρουάριο 2014.

Σταθερά δεύτερη εφημερίδα με μεγάλη διαφορά από την τρίτη είναι ο ΠΟΛΙΤΗΣ. Αυτά καταδεικνύονται από έρευνα της εταιρείας RAI CONSULTANTS για τον Σαββατιάτικο και Κυριακάτικο Τύπο για τον μήνα Φεβρουάριο 2014.

ΠΟΛΙΤΗΣ και ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά ότι θα είναι και οι μόνες εφημερίδες, οι οποίες θα έχουν μέλλον επιβίωσης, σε αντίθεση με τις υπόλοιπες, οι οποίες πραγματικά ψυχομαχούν.

Πιο συγκεκριμένα, βάσει των στοιχείων της έρευνας, οι εφημερίδες της Κυριακής έχουν ως εξής:
1η: ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Οι τέσσερεις κυριακάτικες εκδόσεις του κατά τον Φεβρουάριο 2014 διαβάστηκαν από 132,883 πολίτες ενώ τον Ιανουάριο από 129,056
2η: ΠΟΛΙΤΗΣ: 43,676 (48,492 τον Ιανουάριο)
3η: ΣΗΜΕΡΙΝΗ: 31,778 (39,985 Ιανουάριο)
4η: ΧΑΡΑΥΓΗ: 29,308 (31,449 Ιανουάριο)
5η: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: 23,457 (29,852 τον Ιανουάριο)

Πολλά τα προβλήματα στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Τα προβλήματα φαίνεται να είναι τεράστια στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, του ομίλου ΕΙΔΙΚΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ (για τον οποίο προκλήθηκε αρκετός σάλος με το πρόγραμμα «Αριστοτέλης»), αφού σύμφωνα με την ίδια έρευνα η εβδομαδιαία «κυπροποιημένη» εξ Ελλάδος εφημερίδα δεν… πουλά και ούτε διαβάζεται από μεγάλη μερίδα πολιτών, κάτι που κάνει το έντυπο να χάνει την δύναμη και την διεισδυτικότητα του στην διαμόρφωση της κοινής γνώμης.

Υπενθυμίζεται ότι η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ είναι η μόνη εφημερίδα η οποία αρνήθηκε μονομερώς να καταβάλει τον 13ο μισθό στους δημοσιογράφους σε αντίθεση με τις υπόλοιπες, οι οποίες είτε τον κατέβαλαν κανονικά είτε ήρθαν σε διακανονισμό με τους δημοσιογράφους. Κάτι που με συνδυασμό τις περικοπές της τάξεως του 30% δείχνουν και την οικονομική στενότητα της εφημερίδας.

Παράλληλα, όπως πληροφορούμαστε στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ προέκυψε άλλη μια σημαντική απώλεια, αυτή του υπεύθυνου του πολιτικού τμήματος της εφημερίδας, του Παναγιώτη Τσαγγάρη, ο οποίος έδωσε παραίτηση και προχωρά σε συνεργασία με επιχειρηματίες για την δημιουργία μιας νέας ειδησεογραφικής ιστοσελίδας (αναμένουμε. Θα έχει ενδιαφέρον ως προς το άλλο μέτωπο πολέμου των Online, Digital Media ).

Απολύσεις στον ΦΙΛ
Βεβαίως θα ήταν παράλειψη να μην αναφέρουμε τα όσα ακούγονται από την πλευρά του γίγαντα και πρωτοπόρου ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΥ, όπου γίνεται λόγος για μέχρι και 40 ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ.

Οκκκ δεχόμαστε ότι ίσως να έχει υπεράριθμο προσωπικό αλλά όχι και 40 Παττίχη…

Προσέξτε λίγο, διότι αν είναι ένας λόγος που είναι πρώτος ο ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ είναι ακριβώς διότι διαθέτει έμψυχο υλικό και μπορεί να αντεπεξέλθει ανά πάσα στιγμή στην ειδησεογραφία.

Συνεπώς η δική μας συμβουλή, ΜΗΝ ΑΓΓΙΞΕΙΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΜΗΜΑ πλην όσων θέλουν να φύγουν εθελούσια.

Advertisements

About parapolitica

Team of journalists...

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: