Μπάιτεν: Call me anytime Nicos…

Τελευταία φορά που υψηλά ιστάμενος αξιωματούχος των ΗΠΑ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με Λευκωσία ήταν το 2004 όπου ο τότε υπεξ των ΗΠΑ Κόλιν Πάουελ, επικοινώνησε με Δημήτρη Χριστόφια και Γιώργο Βασιλείου

ΕΚΔΟΣΗ 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013, Σάββατο

TOP OF THE DAY: ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ (αν και έχει το ίδιο θέμα με Α και Π, τον εντοπίζουμε πιο πλούσιο σε θεματολογία)  
FLOP OF THE DAY:  ΣΗΜΕΡΙΝΗ

Η ομάδα του parapoliticas σας δίδει το στίγμα του Τύπου

Η ομάδα του parapoliticas σας δίδει το στίγμα του Τύπου

Τρεις εφημερίδες σήμερα έχουν το ίδιο πρωτοσέλιδο. ΑΛΗΘΕΙΑ, ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ και ΠΟΛΙΤΗΣ. Αναφέρουν για την πρόσκληση του Τζο Μπάιτεν, του Αντιπροέδρου των ΗΠΑ, προς τον Νίκο Αναστασιάδη να του τηλεφωνεί όποτε ο τελευταίος θέλει κάτι… και σε γενικές γραμμές να υπάρχει ανοικτή γραμμή επικοινωνίας Λευκωσίας – Ουάσιγκτον.

Μια ομολογουμένως σοβαρή εξέλιξη, αφού ποτέ προηγουμένως κανένας Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν είχε αυτό το «προνόμιο».

Τελευταία φορά που υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία με υψηλά ιστάμενο αξιωματούχο των ΗΠΑ ήταν επί καιρώ Ανάν όπου ο τότε υπεξ, Κόλιν Πάουελ, επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον Δημήτρη Χριστόφια, τότε Πρόεδρος της Βουλής, και τον Γιώργο Βασιλείου, υπό την ιδιότητά του ως πρώην Πρόεδρος της ΚΔ…

Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ έχει πρωτοσέλιδο ότι έπονται συλλήψεις πολιτικών προσώπων στην υπόθεση της CYTA ενώ η ΧΑΡΑΥΓΗ στο κύριο της θέμα γράφει πως «ανησυχούν όλοι πλην του ΔΗΣΥ για τις εξελίξεις στη Νέα Υόρκη».

About parapolitica

Team of journalists...

Leave a comment